Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A skinheadek

2009.01.25

A skinehad magyarul bőrfejű.

A skinheadek eredete: Gyökerei a munkásosztályhoz, a szegényebb néprétegekhez csatolják.A nem dolgozó szakadt (drogos) hippik ellen voltak.A skinhead stílus az 50-es, 60-as években alakult ki.

Kép

A skinheadek  jellemző öltözködése:Kép

 

1.kopasz, tar fej (bőrfej)

2.poló,ing

3.huzentróger 

4.farmer, gyakorló nadrág 

5.feltűrt , vagy betűrt nadrág

6.bakancs (acél betétes),surranó

7.fehér,  vörös, fekete cipő fűző

 

Cipőfűzők jelentése:fehér:-a fehér faj, a tiszta lélek és a rasszizmus jelentése

                                    vörös:az hord ilyet aki már részt vett valamilyen rasszista indítéku utacai harcban. vagyis már megvan a tűzkeresztsége

 

                                    fekete:-nincs jelentése

Kép

Kép

Kép

A skinheadek zenei stílusa: A hírrekkel ellentétben nincs olyan hogy skinhead reggea, vagy ska mert az már nem skinhead (hanem sharp: a ruházatuk hasolnló a skinhead viselethez ,de az eszmélyük ellentétes).Az igazi skinhead zene oi és ns. pl.:-magyar:Archívum,titkolt ellenállás,divizió88,oi-kor,arrow cross,vendetta,valhalla,hunnia,vádló bitófák,a.c.a.b.Kép Kép Kép Kép Kép Kép

 

  -külföldi zenekarok: skrew driver, sleipnir, garatos podres ,sound track , strumwreh

Kép Kép
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

dani

(skinhead, 2010.12.13 18:47)

jómagam is skinhead vagyok !!! Kitartás bajtársak !

válasz Chelsea Hooligans-nak

(14csabi88, 2010.12.11 14:10)

De igen is bőrszín a lényeg mert cigány miért harcol? A nagy büdös semmiért.. illetve igen.. Harcol a fehér emberek ellen.. És a bolti lopásokon meg a bűnözésen, gyilkosságon kívül nem tud mást csak gyereket elleni és 13 évesen szűlni , osztódással szaporodni , és 18 évesen 3-4 gyerekkel rendelkezni.. szerintem ez nem élet .. Ellenük harcolni kell és csak a fehér harcol ellenük..

London

(Chelsea Hooligans, 2010.12.11 00:40)

Nem a bőrszín a lényeg,hanem az ,hogy az első sorban harcolj!

Váasz!

(14csabi88, 2010.12.06 20:26)

Kedves ismeretlen emberke aki előttem írtál. Ha ennyire hülye vagy akkor ne írj. A sharp soha nem volt skinhead... Ez kb olyan mint a tűntetés és az ellentüntetés.. Ők igazából antifa majmok akik ha nem lenne benne a nevükben a skinhead szó akkor észre sem venné őket a világ..
A zenekarokról sok igazságot írtál.... A skin-reggea meg skin ska a világon nincs... ez is egy hülyeség.. Az oi zenét eredetileg tényleg a huligánok hozták létre de mindig is politikai töltete volt csak burkoltan...
A náci skinhead szó sem létezik. Az már neonácinak hívják. A skinhead maximum a módszereivel ért egyet a nácival az eszmélyét nem igen vallotta soha és nem is igen fogja.

Nekem az a meglátásom h sajnos te ilyen wikipedia szerű faszságokról tályékozódtál (annak ellenére azt hogy sok értelmeset írtál azt elismerem).
Azt meg külön köszönöm h te kijavította a blog készítőjét.-. .én csak azért nem teszem mert ha a hozzászólások nagyrészét megnézed 14 élvet nem nagyon haladják meg koriulag az emberek szerintem és azért nem tettem meg én pl mert ugysem fognák fel.

kkdfjklsdf@gmail.com

(........@gmail.com, 2010.12.06 15:17)

Ja meg olyan alap skinhead együtteseket is kihagytál mint például a Sham 69 vagy a 4Skin. Ha egy témában hiányos a tudásod miért csinálsz róla blogot? Én nem vagyok skinhead, te meg elvileg igen, erre még nekem kell téged javítgatnom... Az, meg, hogy eszmélyük nem ly-vel hanem j-vel írandó.

......@gmail.com

(,.,.,.,, 2010.12.06 15:07)

Sharp nem a skinheadek ellentéte, hanem a skinheadek egyik válfaja. A skinheadek eredetileg nem voltak rasszisták, első oi zenekarok teljesen apolitikusak voltak, mint például a cockney rejects akiknek volt az 'Oioioi" nevű számuk amiről az egész a nevét kapta. Ők West Ham huligánjai voltak és a dalaik jó részt erről is szóltak, a meccs utáni balhékról az utcán. Nem volt benne se fajgyűlölet se antirasszizmus. A "náci" sinheadeket hívják bonheadnek, Magyarországon ez a leginkább elterjedt. Olyan konkrétan, hogy skinheadreggea meg skinhead ska, ha jól tudom tényleg nincs, de eredetileg még a punkhullánm előtt, meg igazából még az oi mellett azután is ezeket a zenéket hallgatták a skinek.
És a külföldi előadók közül hol marad a Cock Sparrer, Blitz, Business, Last Resort, Cockney Rejects, Angelic Upstarts, Infa Riot????

...

(14csabi88, 2010.12.04 15:39)

Nekem szám van mint általában minden kultúr embernek. Ezek szerint neked pofád van ha ezt írtad.

A lényeg hogy ha te tudnál olvasni akkor olvastad volna hogy Főiskolára járok. De melette dolgozok is hétvégén..

Annyira vered arra a nyálad h dolgozol és ennyi inteligenciád van , szerintem inkább suliba kellett volna járnod... és nem pedig kukásnak lenni és arra nyáladzani...

Szigetvár

(Antifa, 2010.12.03 20:00)

Ha már ennyire jár a pofád,+kérdezném,hogy te dolgozol?? Mert ÉN DOLGOZOK és nem anyuci nyalja a picsámat!!

kopaszmagyar válasz

(14csabi88, 2010.11.29 09:02)

Az tény hogy a néger az egyik legrasszistább a földön de igazából ha jól meggondolod akkor mindenki raszista mert mindenki a sahját faját teszi előrébb.. Így van ez magyarországgal is... Aki képes megválasztani olyanokat mint gyúrcsány aki zsidó és ráadásul izraeli és magyar 2-s állampolgár, vagy olyan mint orbán aki cigány az sajnos meg is érdemli hogy elnyomják.. Gondolkozni kéne az országban hogy kire szavazol mert az fogja meghatározni az országot és nem pedig az egyének szájkaratéja az ilyen és ehez hasonló fórumokon...

Aztán a magyar lányokat nem kell tanítani... hülye mint és kúrva... sajnos ez jellemzi a mai magyar társadalmat... nevelni nem tudsz... Minden társaságban van egy link ember aki lefelé húzza le a társaságot... magyarul te hiába nevelnéd a lányod amint kilép otthon az ajtón tisztára más ember lenne mint otthon.. szal fölösleges.. Érdekes hogy más országban ezek ellen fel tudnak lépni törvényekkel csak magyarországon nem is akarnak..

Más országból a cigókat is kiűzték törvénnyel és az is sikeres volt... Mi magyarországon élők miért nem akarjuk? 1. mert amíg ilyen szar tetűket választ az ország ne is akarjunk semmit.
2. mindenhol veri a nyálát a több millió skin és jobboldali stb. ember és érdekes módon felállni meg csak pár százan vagyunk akik fel is állunk... kérem akkor ne csodálkozzunk azon hogy nevetségesnek nézik a dolgot.. mitől féljen mikor 2x annyi embert tud elénk állítani.. Itt a probléma...
Anyiban meg a törvényeket is módosítanám ha 18 év alatt valaki jobbikozna vagy mszp-zne (ez most párttól függetlenül mondom) vagy bármelyiket hangoztatná és képviselné őket akár felvarró vagy bármivel .. azt úgy pofánbasznáám hogy a feje leszakadna holott neki fingja sincs a politikáról azért mert ez meg azt hallja apucitól és anyucitól attól még figja sincs róla...
A anarhistákat meg azért verném agyon mert azt sem tudják mi az.. érdekes módon az igazi anarhista őspankok miért nevetik ki a mostaniakat? mert szánalmasat.. nekik is egy penge kéne mint az emosoknak.. Lázadnak minden ellen holott elvárják hogy anyuci kinyalja a picsáját... ha dolgozni kéne a cigányokkal együtt menne sírni az állambácsinak..

Antifa majom

(14csabi88, 2010.11.29 08:51)

Szia te gyászhuszár. Tudod igen itt mennek az e-mail címek (csak ha már írod akkor tanuld is meg leírni). Hiába szidod őket meg engem azért mert hoppá ott a címe, mi legalább arcal tesszük amit ide írunk. Te hol mered magad az utcán felvállalni? Sehol... Menj vissza anyukádba talán ő még befogad és sírj ott neki...

davidzsidai@gmail.com

(kopaszmagyar, 2010.11.28 01:48)

a magyar lanyokat tanitani kell hogy magyaron kivul mas fajokkal ne keveredjenek. az osszes negert es kinait kikene tenni az orszagbol. ok minket magyarokat nem becsulnek, csak uralkodni akarnak a foldunkon es elnyomni minket. a negerektol nagyobb rasszista nincsen. nekunk feher magyaroknak ossze kell tartani es segiteni egymast. magyaraorszagor a magyaroknak!

Szigetvár

(Antifa, 2010.11.26 20:44)

Na gyerekek!Látom osztogatjátok a mail címeteket egymásnak!Csak okosan,ne hogy gayskinek legyetek!:D

skinhead

(14csabi88, 2010.11.26 09:48)

Kedves Bence (skinhgeadpower&citromail.hu)!

Elkezdtem visszafelé olvasgatni a dolgokat... "szigetvár ne fikázd a skinhead stílust meg avalást me szét rúgoma segged az biztos" te ezt írtad. Azt kell hogy mondjam te most szépen hazamehetnél és levethetnéd az összes skin ruhádat és az igazi skinek mint pl egerben élnek azok már simán agyonvertek volna. A skinhead az nem egy stílus hanem egy eszme , egy nézet egy hit egy életvitel a mindennapokban. A skinhead akkor is skinhead mikor már gyereke lesz és a bakancsot a szögre akasztja.. Erre sok mindent lehet mondani csak azt nem hogy stílus.

Annyiban egyet értek az általam is sokat szidott antifa köcsöggel hogy túl fiatalok itt az emberek ahoz hogy bármit is tudjanak a skinheadségről.

Szóval gyerekek nőljetek fel először a feladathoz hogy skinek legyetek és utána ha írtok is gondoljátok át mit írtok mert néha tényleg vicesek vagytok...

Válasz!

(14csabi88, 2010.11.24 17:00)

Kedves Ádám! Egy életkort kérhetnék?

Teljes mértékben megértem azt hogy utálod az összes cigányt, szerintem minden normális érzésű ember utálja őket.
Az hogy a cigányt megöljük meg megkínozzuk sajnos lehetetlen. Van nekünk egy drága jó alkotmányunk ami ezt nem teszi lehetővé. Ráadásul az európai unió és az ensz sem engedné. Attól hogy hivatalosan nem szólnak bele az országok belső viszályaiba attól még a más fajok űldözését saját ügyként tekintik ami meg nem hiányzik az országnak hogy 5 millió katona ide bevonuljon.. És hogy ne térjünk el a dologtól először a zsidót kell elűzni mert az pénzeli a cigányt. ha nincs pénz nincs cigány.

Abban hogy a uralkodni akarnak ebben ki kell hogy javítsalak mert ez hülyeség. A cigányok semmi mást nem akarnak csak hogy munka nélkül el legyenek tartva. És ezért vannak ebben az országban mert máshol nem tűrik ezt az életmódot. Svájcban pl aki nem dolgozik 2 éve azt már kivizsgálják és ha közben keresett munkát de nem volt akkor maradhat, ha az alatt a 2 év alatt nem is keresett munkát akkkor kitoloncolják az országból. Ezt sajnos a magyar alkotmány nem teszi lehetővé, és európában az egyetlen befogadó ország az magyarország. Sajnos ezt kevesen tudják de ezt is a 2. vh.-nak köszönhetjük, mert szerződésben van az hogy a magyaroknak be kell fogadnia más népeket ha valaki oda akar meni.. ez semmiségnek tűnik de ezt mind azért csinálták hoghy megosztott legyen a nép és ne erősödhessen.
Szal ha először szidni akarsz valakit akkor szidd a franciákat , utána a zsidókat és csak utána a cigáényokat, bár az már fölösleges mert mint mondottam ha az 1. kettő nem lenne akkor cigány sem..

Azt viszont hogy valakiben ekkora mély gyűlölet van azt díjazom:D Bár sok ilyet láttam már fórumokon meg egyéb helyeken csak akkor azt mondják meg nekem az emberek h mikor fel kell állni vagy pl a becsület napján miért csak pár százan vagyunk, mikor az ilyen helyeken több millióan verik a nyálukat. Szóval ennek az is a lényege hogy sok a majom és először mindenki a saját háza táján nézelődjön.

ui: ezt amit a végén írtam nem konkrétan neked címeztem mert nem ismerlek és nem tudom ki vagy és így nincs jogom véleményt nyílvánítani. Ezzel csak azt akartam kifejezni hogy aki olyat ír mint te először azok általában csak net-nácik hogy úgy fejezzem ki magam.

Hajrá!!!

(Ádám , 2010.11.23 18:35)

hát én csak anyit mondok dögöjön meg minden cigány és félcigány a köcsög cigányok uralkodni akarnak az országunkon de soha nem fog nak ne hagyd magad!!! NE KIMÉJÉTEK A RETKES CIGÁNYOKAT ENYÉM LENNE MAGYARORSZÁG AZ ÖSZES CIGÁNYT MEG ÖLNÉM MEG KINOZNÁM
HAZA SZERETÖ ENBER VAGYOK HA RAJTAM MULNA MEG ÖLNÉM AZ ÖSZES FÉRGET


Adjon az isten szebb jövöt

Hajrá válasz...

(14csabi88, 2010.11.20 20:44)

Kedves 1skinhead1. Ezt kifejtenéd nekünk bővebben? csak mert ez így kb. egy 12 éves ember megnyilvánulásának felel meg.
Nem akartalak ezzel megbántani, De ha már írsz valamit akkor azt konkrétan fejtsd ki és mások által is érthetően. És mégegyszer leszögezem nem bántásként írtam.

Hájrá !!!!

(1skinhead1, 2010.11.20 14:34)

milyen szar ez az ország így,hogy tele van rohadék élösködőkkel!

...

(14csabi88, 2010.11.19 22:28)

A rasszizmus szó eredeti jelentéséről ki kell hogy javítsalak mert a legelső jentése a 1800-as években alakult ki ami nem fajom megítélését tette ki célként hanem az utálatot nevezték rasszizmusnak. azaz hogy egy viccesnek hangzó példát hozak fel ha te nem szereted az almát az már raszizmus az almára nézva mert nem szereted. szóval bárminek az utálata nem szeretete a rasztizmus. A mai értelemben az 50-es években kezték el mondani a náci tevékenységak hatására. De nem menjünk bele jobban mert ez egy fórul és szerintem akik eddig ide írkáltak nem sok inteligenciával rendelkeznek és ugysem fognák fel. Ők a wikipédiáról és egyéb hülyeségekről tájékozódnak amik igencsak tévesek és baromságok.

Az a része hogy ezek szomorú tények teljesen igaz, bár én amondó vagyok h igen is hangoztatni kell és "üvöltve" és mindenhol, mert ha nem teszed akkor nem hívod fl rá a figyelmet és még csak el sem gondolkznak rajta az emberek.

Pl ott vannak a tűntetések.. Egyetértek velük bár azt hogy közben rongálnak és hogy pont ünnepnapokon csinálják azzal nagyon nem értek egyet. Ennek is van egyébként előnye: 1. az emberek beszélnek róla és tudják hogy van ilyen is az országban.
2. elgondolkoznak rajta hogy ugyan ha már ennyien odamennek és rendszeresen akkor csak lehet benne valami.
Csak sajnos a mai magyar társadalom ilyen wikipédia és filmbolond ahol köztudottan a magunkfajta jobboldali embereket minden rosznak beállítanak és megbélyegeznek, és ha már a wikipédiát írtam akkor az meg olyan téves infókkal látja el a mai társadalmat amik csak butítják. Ennek ellenére vannak abban is jó dolgok amik tényeken alapszanak, de mint pl ez a fűzős téma is kint van ott és közben meg semmi jelentésük nincs a kül. színű fűzőknek. (csak hogy példával is éljek) A wikipédia úgy működik hogy felmész az oldalra rákeresel valamire és ha nem talál olyat akkor azt írja ki h nincs ..ebben a témában és hogy küldj be te... szóval ezzel csak arra akarok kilyukadni hogy az egész 1 ember gondolatmenetén megy végik ami nagy valószínűséggel téves. Mert pl egy nem skinhead nem tudja hogy milyen a skinhead és hogy milyen fűző milyen lenne, a skinhead meg nem fogja leírni mert őt ez nem érdekli és abszúrd az egész...

Elérhetőséget adok: icepeec@vipmail.hu
Ott írj egy levelet és aztán kapsz egy másik e-mail címet és msn-t.

Adjon az Úr Isten!

(Harcos1993, 2010.11.18 17:45)

Konkrétan úgy értem, barátom, hogy én nem kívülről állapítom, definiálom meg az embereket, én teljes mértékben vagyok antiszemita, és szerintem van is okunk rá, tények vannak itt kérem szépen, egyébként ne haragudj, ha félre írtam valamit, illetve félreérthető volt, a rasszizmus szó számomra, fáradt voltam, egyébként természetesen tisztában vagyok alapvető információkkal, bajtársam!

Természetesen igen, de ez nem rasszizmuson alapszik, eredetileg, a rasszizmus kifejezés, faj iránti megkülönböztetéssel indult, ami erőszakos, drasztikus, fajgyűlőletbe torkollott bele, úgymond!

Szóval ne haragudj, ha félre érthető volt, a hozzáfűzni valóm, de szerintem amik tények, tények, akármennyire hihetetlen, ezeket a dolgokat nem kell eltitkolni, illetve büszkén sem mondani, érezni, hanem szomorú információk, amelyekkel több személyi egyéniség nincs is tisztában!

Szebb Jövőt kívánok néked, testvérem!

És, értelmes, illetve erkölcsös személyi egyéniségnek tűnsz nékem, az elérhetőségedet elkérhetném?
Elsősorban Msn címre gondolok, én itt!

Harcos válasz folytatás

(14Csabi88, 2010.11.17 10:26)

Szálasiról meg annyit hogy szomorú hogy hazánk egyik fellendítő emberéről aki bár tényleg radikálisan irányította az országot ami sok embernek nem tetszik (van is bene realitás) de akkor is fellendítette az országot... A lényeg hogy róla a törikönyvek 2 szót írnak kb. de az összes komcsi faszról oldalakat. Azt érdekes módon nem mondja senki hogy mikor bejöttek magyarországra akkor mennyit romboltak a komcsik, meg mikor ki lettek űzve. Ja és kérem szépen a sok antifa köcsög akik a kommunisták leszármazottjaira szavaz valószínűleg, (egyébként 2 véglet van aki velünk van és aki ellenünk, ebbből kifojólag aki minket szid az mind komcsi) az mondja már meg nekem hogy ugyan ha annyira jó volt a kommunizmus és korszaka akkor ugyan miért lettek kiűzve kicsiny hazánkból? Azért mert csak szétrombolták az országot. Csak sajnoos a mai fiatalok nem tudnak olvasni és nem is akarnak... pedig nem a törikönyvekből kell tanulni mert az egy propaganda szar, hanem van kismillió könyv pl Földi Pál, Kurt Raider Akik mindenki által érthető nyelven írtak és teszem hozzá nagy betűkkel hogy PÁRTATLANUL. ugyan szidja mind2 felet és védi is mindkét felet ha jó dologról van szó.

Kedves harcos.. Végszónak hogy reagáljak a te utolsó felszólalásodra azt kell hogy mondjam te is "butaságot" írtál. A rasszizmus egy bizonyos faj megítélése és utálata. Azt mondtad h antiszemita vagy , de az egyben rasszizmus is mert a zsidó is egy bizonyos nép, faj... Egyébként én ezzel meg úgy vagyok hogy nincs egyik a másik nélkül...

Én ezzel igazából úgy vagyok hogy le vannak szarva, de megvan mindenkinek a saját hazája .. rohadjon ott és próbáljon a hazája érdekében cselekedni és ne lepjen el ehelyett más országot.. Én sem megyek sehova. Mi meg csak a sajátunkat védjük.
Egyébként a sok skin ellenzőnek egy jótanács.... mindenkit küldjenek haza a saját országába és akkor nincs skinhed mert akkor értelmetlen lenne a radikális szervezetek jelenléte... Amíg ez nem valósul meg addig harcolni fogunk és szegény antifák mindig ki fognak kapni. Ahogy azt csak a saját megyémben látom hogy itt már 1-2 tz ha találsz.. Mert ha minket agyonvernek akor mi csak erősödünk és a hitünk is... de ha titeket akkor ti elszaladtok és nem mentek utcára és csak sírtok otthon anyucinak és inkább megváltoztok.
Ebben a vicces az hogy legalább jó oldalra változtok olyankor, de azért megváltozni mert agyonvernek az meg szánalmas.. Ha már valami mellett szót emeltek akkor azt arcal és testel kiállva is merjétek vállalni még esetleges verések után is.. akkor legalább becsületetek lesz.. És legalább nekünk is van kivel elszórakozni:)

Fehér Európát mindenkinek!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »